Reiki

Reiki is gebaseerd op de energieoverdracht via de handen tussen de behandelaar en de ontvanger. Reiki werkt met universele energie (vanuit de kosmos). Deze energie komt bij de behandelaar binnen via de kruin en stroomt via het hart naar de armen door naar de handen. De handen worden op de ontvanger neergelegd en de energie zoekt zelf zijn weg naar plaatsen in het lichaam die het nodig hebben. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Zo worden niet alleen lichamelijk klachten opgeheven, maar ook emoties of mentale behandeld. De reiki zorgt ervoor dat energieblokkades verdwijnen en dat energiebanen weer in evenwicht gebracht worden.

Ongeveer 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met reiki volgens het Usui systeem. De afgelopen jaren heb ik ervoor gekozen om te werken met een uitgebreidere variant: het Tera-Mai Seichem systeem. Dit systeem werkt naast het element aarde ook met natuurelementen zoals water, vuur en lucht. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de symptomen, maar ook de oorsprong van de klachten aangepakt worden.

Een reiki behandeling is niet alleen geschikt voor mensen met klachten, maar kan ook ‘gewoon’ rust en ontspanning geven, zoals je ook kunt ervaren tijdens een massage. Tijdens de behandeling kun je ontspannen liggen op een massagetafel of zitten in een stoel als je dit fijner vindt. Dit gebeurt gewoon met je kleding aan. Het is hierbij wel fijn als je gemakkelijk zittende kleding aan hebt. Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Een Reiki behandeling kan ook op afstand gegeven worden. Soms maak ik ook gebruik van inzichtskaarten, als je meer inzicht wilt krijgen in een bepaald probleem of bij een bepaald thema.

Reiki

Whatsapp openen
Hoe kan ik je helpen?
BeWell Healing
Hoi, type hier je bericht: