Emotioneel lichaamswerk

Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat er in oude geneeswijzen allang bekend was: lichaam en geest vormen een eenheid. Ons lichaam is ons voertuig waarmee wij via onze zintuigen de ander ontmoeten. Hoe meer wij in ons lichaam aanwezig kunnen zijn, hoe meer wij ervaren en voelen én daarbij meer in contact zijn met onszelf en de ander. Via ons lijf bewegen we, raken we aan of worden we (aan)geraakt: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Bij emotioneel lichaamswerk gebruik ik verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld de full bodyscan, met je lichaam als uitgangspunt. Samen creëren we ruimte om in je lichaam aanwezig te zijn en daarin te voelen wat er is. Je leert je lijf beter kennen en je gaat begrijpen wat je lichaam je wil vertellen. Jouw lichaam heeft alle informatie in zich hoe je jezelf ervaart of hoe je een ander ervaart. Stap voor stap raak je vertrouwder met de signalen van je lichaam en voel je wat er binnenin jou afspeelt, waar zowel vreugde als pijn opgeslagen liggen. 

Wanneer je in het lichaam de opgeslagen energie weer in beweging brengt, gaat de levensenergie weer vrij stromen. Je wordt je bewust van wat je eerder nog niet voelde. Je leert je openen voor je gevoelens, voor de schat aan sensaties en emoties. Een lichaam wat weer in beweging komt, zodat alles in en om jou weer gaat stromen. Je wordt je bewuster van je gevoelens, je gedachten, je gedrag en patronen waardoor je jezelf steeds beter leert kennen. Je leert je emoties voelen, accepteren en uiting geven aan wat er in je leeft. Je bewustzijn groeit naar Bewust Zijn. 

Je leert om te observeren wat zich aandient in je lichaam en je gaat ontdekken wat voor jou belangrijk is zodat voor jou helder wordt wie je in wezen bent. Van hieruit wordt het makkelijker om te ont wikkelen en stappen te zetten die bij jou horen. Op weg naar de mooiste versie van jou! 

Methodieken 

Emotioneel Lichaamswerk zoals ik het toepas, bestaat uit lichaamsgerichte technieken als de Sedona Methode, MIR Methode, Emotional Freedom Techniek (EFT), Pleiadisch Lichtwerk visualisaties, (medische) Qigong, ademwerk, (Familie) Opstellingen, aangevuld met bijvoorbeeld Reiki of Stemvorken healing. 

Emotioneel lichaamswerk kan ingezet worden bij de volgende klachten: 

  • Stress en paniek 
  • Burn out  
  • Fysieke klachten (bijvoorbeeld: spier- en gewrichtsklachten, buikklachten, hoofdpijn) 
  • Vermoeidheid, slapeloosheid 
  • Als ondersteuning van het immuunsysteem 
  • ‘Te veel in je hoofd zitten’ 
  • Boosheid 
  • Rouw proces 
  • Emotionele klachten 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Tijdens de eerste afspraak die ongeveer anderhalf uur duurt zal er een intake plaatsvinden waarbij we jouw hulpvraag formuleren. Een vervolgsessie duurt 1 of 1,5 uur en is afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt op weg naar een bewuster Bewust Zijn.  

Whatsapp openen
Hoe kan ik je helpen?
BeWell Healing
Hoi, type hier je bericht: