Acupunctuur & Oor-acupunctuur (Auriculotherapie)

Acupunctuur is een andere stroming van de klassieke Traditionele Chinese Geneeskunde, die ik als therapeut ook graag inzet. Hierbij werk ik met naaldjes op je onderarmen en -benen, handen en voeten. Indien de TuiNa (acupressuur) op bepaalde punten als te pijnlijk wordt ervaren, maak ik graag gebruik van acupunctuur. Heb je erg veel pijn dan zijn er speciale acupunctuur pijn protocollen. Ik zet ook regelmatig acupunctuur in om de energetische balans in en tussen de meridianen te herstellen.

Auriculo therapie zones
Oor-Acupunctuur zones overzicht

Oor-acupunctuur is een therapeutische techniek die ik volledig zelfstandig gebruik, maar ook aanvullend op alle andere andere TCM behandelingen. Deze techniek, die vaak ook als Auriculotherapie wordt genoemd, maakt traditioneel gebruik van kleine naaldjes, oor’zaadjes’ (kleine plakkertjes met een zilveren of gouden balletje) of verblijfsnaaldjes die op hele precieze punten op het oor worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. Ook maak ik gebruik van electro acupunctuur waarbij ik met een klein stroompje het acupunctuurpunt behandel.

Deze oor-acupunctuur is origineel ontstaan in Frankrijk en door het succes van de behandelingen ermee ook overgenomen in China en daar gecombineerd met de traditionele Chinese acupunctuur behandelingen die ook op het oor plaatsvinden. Oor-acupunctuur is ook uitermate geschikt bij verslavingen (roken, drinken maar bijvoorbeeld ook koop verslavingen) om te ondersteunen in het stoppen met ongezonde gewoontes.

Heb je een afkeer voor naalden, dan maak ik alleen gebruik van electro acupunctuur.

 

 

Whatsapp openen
Hoe kan ik je helpen?
BeWell Healing
Hoi, type hier je bericht: