TuiNa massage

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaam worden uitgevoerd en heeft zich al 4.000 jaar kunnen ontwikkelen tot een zeer effectieve massagevorm. Ik gebruik zowel zijn vingers, handpalmen, knieën, voeten, vuisten en ellebogen, met technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, kloppen, “knijpen”, draaiende bewegingen etc.

TuiNa brengt rust en kan pijn weg halen, door de opgehoopte energieën te harmoniseren, de yin en yang aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi (levensenergie) en bloed te bevorderen. Deze levensenergie die door het menselijk lichaam beweegt via de meridianen ofwel energiebanen, moet steeds in balans zijn. Een onbalans uit zich in pijn of bewegingsbeperking. Door het lichaam lezen, de spierblokkades te vertalen naar onbalansen van Qi, Yin en Yang wordt vaak ontdekt dat daaronder vaak een diep liggende emotionele problematiek schuil gaat die gerelateerd is aan de klacht. Door deze holistische benadering wordt ook met TuiNa op lichamelijk, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau gewerkt.

TuiNa kan ook preventief toegepast worden, wanneer een onbalans nog slechts sluimerend aanwezig is. Hierdoor wordt voorkomen dat de ziekte of pijn zich werkelijk kan ontwikkelen. TuiNa is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan het toegepast worden in plaats van acupunctuur, bij angst voor naalden.

Wat zijn de effecten van TuiNa massage behandelingen?

  • Pijnvermindering
  • Een diepe ontspanning van lichaam en geest
  • Een betere doorbloeding in de spieren en het bindweefsel
  • Een betere energiedoorstroming in de meridianen
  • Verhoging van de weerstand
  • Het reguleren van de bloeddruk
  • Vermindering spijsverteringsklachten

Intake, pols- en tongdiagnose

Voorafgaand aan de eerste behandeling zal een uitgebreide intake gedaan worden, inclusief tong- en polsdiagnose. Daarna zal het behandelplan besproken worden, waarin onder andere de hulpvraag, behandeling en duur toegelicht worden. Als u akkoord gaat met het behandelplan wordt gelijk de 1e behandeling gegeven. De Intake en 1e behandeling duren samen zo’n 90 minuten.

In overleg maak ik ook gebruik van GuaSha en Cupping als aanvullende technieken.

Vervolg Tuina massage behandelingen duren afhankelijk van de klacht 30, 45 of 60 minuten. Na 3 tot 6 behandelingen worden de effecten gezamenlijk beoordeeld. Indien nodig wordt de behandeling aangepast of een vervolgtraject ingezet.

Medische Qigong

Preventief of om je herstel extra te bevorderen, kan ik je speciale oefeningen meegeven. Hierbij maak ik gebruik van (medische) qigong.

Qigong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Voor de energiebanen naar onze belangrijke vitale organen zijn er specifieke houdingen en bewegingen die in de behandelingen kunnen worden aangeleerd. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Klik hier om een indruk te krijgen van Qigong oefeningen.

TuiNa Zen Massage

De TuiNa Zen massage is een heerlijke ontspannende massage.

Er zullen minder diepe technieken gebruikt worden als bij de TuiNa massage behandelingen, zodat je fijn in de ontspanning kunt blijven. Doordat bij deze TuiNa Zen massage alle meridianen in balans gebracht worden, zullen niet alleen je spieren zich ontspannen, maar komt ook je hoofd volledig tot rust. Een geregelde TuiNa Zen massage zal o.a. je weerstand verhogen en heeft een preventieve werking op beginnende klachten.

Een TuiNa Zen Massage duurt ongeveer 45 minuten, daarbij worden het hoofd, de nek en schouders, de armen en de rug behandeld. Met een Tuina Zen massage van 60 minuten worden tevens de benen en/of het buik- borstgebied gemasseerd.

Maak een afspraak online of bel me over de mogelijkheden!

Whatsapp openen
Hoe kan ik je helpen?
BeWell Healing
Hoi, type hier je bericht: